Előkészítés: A csirkeaprólékot megmossuk, felaprítjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk. A karfiolt rózsáira bontjuk, a gombát és a leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és felaprózzuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk. A fokhagymát és a szemes borsot teatojásba zárjuk.
Elkészítés: A csirkeaprólékot nagyobb fazékba tesszük. Hozzáadjuk a felaprózott zöldségeket, a karfiolt, a zöldborsót, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot egészben, végül a teatojást, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön 30-35 percig főzzük. A kész levesből eltávolítjuk a teatojást, a hagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, szükség szerint utánasózzuk, borsozzuk. A petrezselymet leöblítjük, levélkéit lecsipkedjük, finomra vágjuk, megszórjuk vele a leves tetejét, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre