Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Halálos lövöldözés volt az Aldiban, kitört a pánik, a pénztáros lett az egyik áldozat

A pénztárban dolgozó eladó egykori élettársa volt az ámokfutó, aki fegyverével betért az Aldiba, lelőtte a nőt, majd magával is végzett.

Halálos lövöldözés történt hétfőn este 7 órakor az egyik Aldiban. A nyomozóktól származó információk szerint a 48 éves támadó bement a Németországban, a frankfurti reptér közelében található, 35 ezer lakosú Mörfelden-Walldorfon működő egyik Aldiba, odalépett a pénztárhoz és állítólag többször is belelőtt az aznap kasszásként dolgozó egykori élettársába, aki halálos sérüléseket szenvedett.

Egykori élettársát lőtte le a támadó

A bizonyítékok alapján a rendőrség azt gyanítja, a férfi nem tudott megbékélni azzal, hogy véget ért a kapcsolata a nővel, ezért lőtte le az Aldiban dolgozó egykori partnerét. A férfi a támadás után magával is végzett. A pontos indítékot, illetve a fegyver eredetét még vizsgálják, ugyanis a támadó hivatalosan nem rendelkezett fegyvertartási engedéllyel.

Többen is voltak az Aldiban, kitört a pánik

A támadás idején több vásárló és dolgozó is tartózkodott az Okrifteler utcai Aldiban, de először fel sem ismerték, hogy a hangok lövésre utalnak. A pánik akkor tört ki, amikor valaki felkiáltott, hogy "lőnek", ekkor a dolgozók bemenekültek a részükre fenntartott, hátsó helyiségbe, a vásárlók pedig nem tudták, hogy elbújjanak-e vagy meneküljenek ki a boltból.

Az üzlet tolóajtaját a dolgozók bezárták, így a vásárlók is bent ragadtak, akik továbbra sem tudták, hogy a támadó vajon folytatja-e a lövöldözést. Az alkalmazottak a vásárlók hangoskodása ellenére sem nyitották ki az ajtót, amit végül erőszakkal sikerült kirúgni, felfeszíteni.

Nem ez az első ilyen eset

A hírről beszámoló tagesschau felidézi, hogy 2022-ben és 2019-ben is történt már a mostanihoz kísértetiesen hasonló eset Németországban. Mindkét korábbi támadásnál párkapcsolati konfliktus, szakítás állt a háttérben, és ez szolgáltatta az indítékot a férfiak számára, hogy végezzenek egykori élettársukkal.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss