Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Majdnem 24 órába telik elkészíteni Agatha Christie kedvenc édességét

Egyetlen hozzávalója van a világ legegyszerűbb édességének, amelyhez nem is szakácstudás, hanem rengeteg türelem kell, ugyanis majdnem egy napba telik az elkészítése. A devonshire krém igazi nyalánkság, amiért a krimik királynője, Agatha Christie is odáig volt.

Sok minden eszünkbe juthat Agatha Christie-ről, de az talán csak keveseknek ugrik be az írónőről, hogy szerette az édes ízeket. A kiváló regényíró azonban odáig volt egy pofonegyszerű, mindössze egy összetevőből készült desszertért, a devonshire krémért – írja a Finedining Lovers. Ezt az édességet azonban nem lehet csak úgy, az utolsó pillanatban összedobni!

A devonshire krém, vagy alvadt tejszín elkészítéséhez a zsíros tejszínt egy nagyméretű, lapos tepsibe kell önteni és alacsony hőfokon, körülbelül 80 Celsius-fokon kell meglehetősen hosszan, akár 10-12 órán át sütni, egészen addig, amíg a tejszín tetején meg nem jelenik egy sárgás-barnás, karamellizált réteg. A tejszínt ezután hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük be a hűtőbe egész éjszakára vagy legalább 8 órára.

A megdermedt tejszín tetején vastag, zsíros réteg képződik, és ez maga az alvadt tejszín. Ezt egy kanállal szedjük le, tegyük egy mély tálba és keverjük habosra, ez lesz a devonshire krém. Ehetjük magában vagy kávéra, forró csokira téve, kenhetjük sütikre, pirítósra és kínálhatjuk lekvárral, valamint keverhetjük sütemények tésztájába vagy krémjébe is.

Borítókép: Northfoto/PA Wire/Press Association Images

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss