Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A 6 legfinomabb aranygaluska a szuper édestől a mindenmentesig

default user icon
MME
A kelt tésztás édességeket a legtöbb családban egy-egy tartalmas leves után második fogásként kínálják. Ilyen az aranygaluska is: a cukros-diós édesség legtöbbször vaníliamártással kerül az asztalra, amitől nemcsak finomabb, de még inkább laktató lesz. Összegyűjtöttünk néhány isteni receptet, próbáld ki valamelyiket már most hétvégén – garantáljuk, hogy a végeredménnyel elégedett leszel.

Az aranygaluska magyar eredetű desszert. Nem tudni, hogy miért kapta a galuska nevet, hiszen semmi köze hozzá: a kelt tésztából formázott gombócokat lazán egymásra pakoljuk, cukros dióval meghintjük, vajjal meglocsoljuk és megsütjük. (A legjobb vízgőzben!) Ízesítheted baracklekvárral, mazsolával, és dió helyett tehetsz bele fahéjat is. Mi a diós változatra esküszünk, vaníliamártással vagy borsódval tálalva.

Íme, a mi kedvenceink!

1. ARANYGALUSKA VANÍLIASODÓVAL>>> 

2. GLUTÉNMENTES ARANYGALUSKA>>> 

3. ARANYGALUSKA TORTA VANÍLIA MÁRTÁSSAL>>> 

4. Legjobb aranygaluska recept >>>

5. ARANYGALUSKA CUKOR- ÉS LISZTMENTESEN>>> 

6. ARANYGALUSKA VANÍLIASODÓVAL>>> 

 

MÉG TÖBB KELT TÉSZTÁS RECEPT ITT>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss