Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Legényfogó leves

MME MME
3 3.8/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a hasábokra vágott leveszöldséget és a gombát, átpirítjuk. Beletesszük a kis kockákra vágott csirkehúst és a zöldborsót, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk.
  2. Ha a hús félig megpuhult (kb. 10 perc forralás után), beletesszüka felszeletelt májat. Ha készre főtt, még 5 percig forraljuk, dúsítjuk a tejszínnel és a tejföllel, lehúzzuk a tűzhelyről, és hozzáadjuk a citromlét. Megsózzuk, lehabozzuk. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. 

Csirkeleves gazdagon >>> 

Tárkonyos húsgombócleves egyszerűen >>> 

TÁPÉI legényfogó leves >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss