Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Langalló másképp

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 50 dkg finom liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 nagyobb szem burgonya
  • 2 evőkanál kacsazsír vagy libazsír /vagy étolaj/
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 teáskanál só
  • 2 dl langyos víz vagy tej
  • 1 kávéskanál cukor
  • A kenéshez:
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • A feltéthez:
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg sonka
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 szál póréhagyma
  • A tepsi kenéséhez:
  • 1 evőkanál kacsazsír

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva fél órát kelesztjük.

A kolbászt karikákra vágjuk. A fokhagymát átnyomjuk vagy apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rápakoljuk a feltéteket tetszőleges sorrendben /a sajt kivételével/. Én a fele tepsit sonkásra, a másik felét kolbászosra készítettem. Megszórjuk a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A feltétet tetszésünk szerint módosíthatjuk. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek

Friss