A kockára vágott szalonnát kisütjük, a tepertőt kiszedjük. A zsírjában felforrósítjuk a sertészsírt, majd megpirítjuk benne az apró kockára vágott vöröshagymát. Beletesszük a felkockázott marhalábszárat és kavargatással addig sütjük, amíg a hús ki nem fehéredik.
Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük az apró kockára vágott t. v. paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát, cseresznyepaprikát, sót, frissen őrölt borsot, és kevés vízzel felengedve kis lángon pároljuk.
Amikor már a hús puha, hozzáadjuk a hasábra vágott burgonyát, a tarhonyát, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Még sózzuk, ha kell, és fedő alatt főzzük addig, amíg a burgonya és a tarhonya is megpuhul. A kisütött tepertő a végén hozzáadható.
Sebestyén János receptje. Ezt az ételt lábasban vagy szabad tűzön, bográcsban is elkészíthetjük. Tálaláskor kínálhatjuk sült hússal, fasírozottal vagy akár pörkölttel. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!