Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Krumplicukorral a téli depresszió ellen – így készítsd el gyerekkorunk kedvelt édességét!

default user icon
MME
A mai negyvenes, ötvenes korosztály tagjai biztosan emlékeznek a krumplicukorra, ami az egyik legolcsóbb – és valljuk be, a legkevésbé finom – édessége volt gyerekkorunknak. Ha nosztalgiáznál egy kicsit, most elkészítheted egy TikTok-videó útmutatása alapján.

A burgonya finom, keményítő tartalmú zöldség, amit sokféleképpen elkészíthetünk: süthetjük, főzhetjük, krémesre pépesíthetjük vagy akár csipszet készíthetünk belőle. Van azonban egy olyan étel, amit ma már viszonylag kevesen ismernek: ez a krumplicukor.

A krumplicukor pontos eredete nem ismert: nincsenek feljegyzések arról, hogy ki, mikor állította elő először ezt a csemegét, ami tulajdonképpen nem más, mint egy egyszerű cukor (D-glükóz, szőlőcukor), amely például a burgonyában megtalálható keményítő lebontásával lehet előállítani.

Az elkészítés technológiája nem egyszerű, ezért nem is szoktak otthon krumplicukrot gyártani, de természetesen a TikTok-generációjának nincs lehetetlen! Ha te is szeretnél otthoni burgonyacukrot, nézd meg B. Dylan Hollis videóját. Annyit elárulunk, hogy mindössze egy burgonyára lesz szükséged, sok-sok porcukorra, és némi mogyoróvajra. Ja, és ne lepődj meg, nem fog hasonlítani ahhoz, amire emlékszel, de az íze biztosan kellemes emlékeket idéz fel majd.

(Borítófotó: magyarorszagom.hu)

Ajánljuk még:

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss