A burgonya finom, keményítő tartalmú zöldség, amit sokféleképpen elkészíthetünk: süthetjük, főzhetjük, krémesre pépesíthetjük vagy akár csipszet készíthetünk belőle. Van azonban egy olyan étel, amit ma már viszonylag kevesen ismernek: ez a krumplicukor.
A krumplicukor pontos eredete nem ismert: nincsenek feljegyzések arról, hogy ki, mikor állította elő először ezt a csemegét, ami tulajdonképpen nem más, mint egy egyszerű cukor (D-glükóz, szőlőcukor), amely például a burgonyában megtalálható keményítő lebontásával lehet előállítani.
Az elkészítés technológiája nem egyszerű, ezért nem is szoktak otthon krumplicukrot gyártani, de természetesen a TikTok-generációjának nincs lehetetlen! Ha te is szeretnél otthoni burgonyacukrot, nézd meg B. Dylan Hollis videóját. Annyit elárulunk, hogy mindössze egy burgonyára lesz szükséged, sok-sok porcukorra, és némi mogyoróvajra. Ja, és ne lepődj meg, nem fog hasonlítani ahhoz, amire emlékszel, de az íze biztosan kellemes emlékeket idéz fel majd.
(Borítófotó: magyarorszagom.hu)
Ajánljuk még:
- SZILVESZTER RETRÓ: EZT ETTÜK A 80-AS, ÉS A 90-ES ÉVEK UTOLSÓ ESTÉIN>>>
- NAGYMAMÁINK FINOMSÁGA: ÍGY KÉSZÜL A RETRÓ MÁLNAHAB>>>
- EGY IGAZI RETRÓ ÉDESSÉG: ÍGY KÉSZÜL A DIÓTORTA FŐZÖTT KRÉMMEL>>>