Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát a zsíron barnára fonnyasztom, hozzáadom a szétnyomott fokhagymát, és együtt átpirítom. A tűzről levéve beleszórom a pirospaprikát, ráöntök 3-4 dl vizet, és felforralom. Forrás után beletéve a többi fűszert kb. 35-40 percig főzöm (ha szükséges, a vizet pótolni kell). Miután a hagyma teljesen szétfőtt és zsírjára visszasült, hozzáadom a karikára (lehet kisebbre is) vágott krinolint, és addig főzöm, míg a krinolin megdagad.
A krinolin helyett virsliből vagy párizsiból is készíthető. Önállóan vagy főzelékhez adva is kitűnő.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre