hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kráter sütemény

60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 1 dl étolaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • A tetejére:
  • 1 pohár (375 g-os) tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A pudingot elkészítem a tejjel és a cukorral, majd lehűtöm.(Hideg vízbe tettem a lábast, így gyorsabban hűlt.)

A sütőt bekapcsolom 180 fokra (légkevereséssel sütöttem kb. 25 perc alatt sült meg, ha simán 180 fokon, akkor kb. 40 perc kell neki), majd a tepsit kikenem vékonyan olajjal, kilisztezem.

A tojásokat kettéveszem. A tojásfehérjét felverem, majd a tojássárgáját habosra keverem a porcukrorral és az olajjal. Hozzáadom ezután a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, majd a tejet is. Ezzel alaposan elkeverem, majd óvatosan beleforgatom a felvert tojás habot.

A tepsibe beleöntöm, majd vizes evőkanállal beleszaggatom a langyosra hűlt pudingot. Kb. minden második-harmadik szaggatás után újra kell mártani a kanalat a vízbe, hogy ne tapadjon rá a puding.

Ha megsült, megkenem az egészet a cukorral és vaníliás cukorral elkevert tejföllel.

Megjegyzés

Köszönet a receptért Bartáné F.
- jabaki2

Ezek is érdekelhetnek

Friss