A tésztához egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot, hozzáadjuk a sót, majd gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgáját és összegyúrjuk (szükség esetén hozzáadunk egy kevés hideg vizet). Fóliába tekerve a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A kosárkaformákat kikenjük olvasztott vajjal és meghintjük liszttel. A tésztát kinyújtjuk, felvágjuk, és kibéleljük vele a formákat, majd visszatesszük a hűtőbe.
A pudinghoz simára keverjük a tojásokat a keményítővel. A kókusztejet a cukrokkal forráspontig melegítjük, beleszórjuk a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tojást, és összeforraljuk. A langyosra hűlt pudingot a tésztával kitöltött formákba kanalazzuk úgy, hogy kitöltse azt, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg színt nem kap a tészta.
A csokoládét vízgőz felett összeolvasszuk az olajjal, majd megmártjuk benne a kosárkák alját és kókuszreszelékbe nyomkodjuk.