Elkészítés: A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A kókuszreszelékkel együtt, a többi forrásban lévő tejhez öntjük, és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
A tésztához a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot. Mikor kellőképpen kemény és fényes, a liszttel elkevert kókuszreszeléket beleforgatjuk. Közepes tepsiben 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és 2 lapra vágjuk.
A kihűlt pudingos krémet habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat.
A krémet kettéosztva megkenjük a lapokat, végül a tetejét a durvára vágott pirított mandulával megszórjuk.
Hidegen kicsit kidermesztjük, majd tetszés szerinti formára felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre