hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kókuszos-mandulás süti

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • A krémhez:
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg mandula

Elkészítés

Elkészítés: A krémhez a tojássárgákat a pudingporral, a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük. A kókuszreszelékkel együtt, a többi forrásban lévő tejhez öntjük, és sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.

A tésztához a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzádolgozzuk a cukrot. Mikor kellőképpen kemény és fényes, a liszttel elkevert kókuszreszeléket beleforgatjuk. Közepes tepsiben 170 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni, és 2 lapra vágjuk.

A kihűlt pudingos krémet habosra keverjük, és apránként hozzádolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat.

A krémet kettéosztva megkenjük a lapokat, végül a tetejét a durvára vágott pirított mandulával megszórjuk.

Hidegen kicsit kidermesztjük, majd tetszés szerinti formára felszeleteljük.

Megjegyzés

Nagyon finom, könnyű, kicsit a Raffaello-ra hajazó süti.
- esztiklock

Ezek is érdekelhetnek