Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koktélrákos és kukoricás empanadas (töltött batyuk)

MME MME
75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Először a töltelékeket készítjük el. A koktélrákos töltelékhez a nagyon apróra vágott fokhagymát kevés olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lecsöpögtetett koktélrákokat, pár percig pároljuk, majd beleöntjük a tejszínt is, sűrűre forraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd a tűzről levéve, turmixgépben félig pépesítjük, de maradjanak benne darabkák is. Végül hozzákeverjük a felaprított petrezselymet.

A kukoricás töltelékhez egy serpenyőben olívaolajon megfonnyasztjuk az aprított lilahagymát, majd erre jön az aprított chili és fokhagyma, valamint a fűszerek. Illatosra pirítjuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét és az előzőleg megfőzött és leszűrt kukoricaszemeket. Amennyiben szükséges, egy korty vizet adhatunk hozzá, de nem szabad, hogy túl leveses legyen a töltelékünk, mert eláztathatja a tésztát. A legvégén aprított petrzselymet adunk hozzá, és ízesítjük sóval, borssal.

Ezt követően elkészítjük a tésztát. A lisztet és a sót beletesszük egy tálba. A közepébe mélyedést csinálunk, abba öntjük a hideg vizet, a fehérbort, majd az olvasztott, langyos vajat, jól összegyúrjuk, és homogénné, simára dolgozzuk.

A tésztát deszkán 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. 12 cm-es átmérőjű kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Mindegyik lapocska közepébe 1-1 kanálnyi tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, a szélét körülnyomkodva összefogjuk. Végül a töltött tésztákat sütőlemezre rakjuk, tojással megkenjük, és forró sütőben (vagy tűzhelyen bő olajban vagy zsírban) szép pirosra sütjük. Jó melegen tálaljuk!

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss