Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai szezámmagos csirke

MME MME
1
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Szójabab
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A kínai szezámmagos csirke elkészítéséhez a csirkemellet kockákra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, majd megforgatjuk a kukoricalisztben, utána pedig a felvert tojásban. Felhevítjük az olajat, és elősütjük benne a csirkét.
  2. A cukrot összekeverjük a ketchuppal, az ecettel, az almaecettel, a szójaszósszal, a csiliszósszal, a sóval és a szezámmaggal.
  3. A csirkét egy kis méretű tepsibe, jénaiba tesszük, és leöntjük a szósszal, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük (közben háromszor átforgatjuk). Főtt rizzsel tálaljuk.

Nézd meg videón is, hogyan készül a Kínai szezámmagos csirke

Megjegyzés

Segítségül: 1 bögre = kb. 2,5 dl - MME

Ezek is érdekelhetnek