hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-szezámmagos csirkemell

45 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • 1 db csirkemell
  • olaj
  • A bundához:
  • 9 ek liszt
  • 2 db tojás
  • 1 ek olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • A szószhoz:
  • 2 tk méz
  • 10 dkg ketchup
  • 4 tk szezámmag

Elkészítés

  1. A mézes szezámmagos csirkemell elkészítéséhez tálban összekeverjük lisztet, a tojást, a sót, az étolajat és a sütőport a vízzel.
  2. Csíkokra vágjuk a csirkemellet, sózzuk. Egyenként belemártogatjuk a lisztes keverékbe. A felforrósított olajban pirulásig sütjük. Legyen bőséges az olaj, hogy ellepje a csirkemell csíkokat.
  3. Közben elkészítjük a szószt. A mézet összekeverjük a ketchuppal, beleszórjuk a szezámmagot, majd a kisült csirkemelleket beleforgatjuk. Főtt rizst kínálunk mellé.

KÍNAI MÉZES CSIRKE EGYSZERŰEN >>> 

KÍNAI SZEZÁMMAGOS CSIRKE>>> 

KÍNAI GOMBÁS CSIRKE ZÖLDSÉGES RIZZSEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek