Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kijevi, szezámmagos csirkegolyó

75 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. (Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.)
  2. A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk, és apró golyókat formázunk belőle.
  3. A húsgolyót ellapítjuk, egy apró sajtgolyót teszünk a közepébe, és csinos gombóccá sodorjuk.
  4. Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk. A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
  5. Egy magasabb edényben olajt forrósítunk, és közepestől picit kisebb lángon, kb. 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk. Hullámos burgonyát sütöttem ki mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

11 SAJTOS CSIRKEMELL RECEPT, AMIT AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI >>>

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>>

Megjegyzés

A házilag készített a legfinomabb, imádja a család. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss