hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kínai pirított tészta zöldséggel és csirkével

5/5
45 perc
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szójaszószból, pár csepp szezámolajból, 2-3 evőkanál napraforgó olajból, a reszelt gyömbérből, az apróra vágott chilipaprikából és az áttört fokhagymából pácot készítünk. A csirkemellet felcsíkozzuk, és a pácba forgatjuk.

Míg az ízek összeérnek, kifőzzük a tésztát és feldaraboljuk a zöldségeket. A káposztát csíkokra szeljük, a répát és a fehérrépát zöldséghámozóval felvágjuk, majd mindhárom zöldségfélét kevés vízben 2-3 percig pároljuk, és hideg vízben hirtelen lehűtjük. A póréhagymát karikákra vágjuk, az előzőleg vízbe beáztatott gombát hagyhatjuk nagyobb darabokban.

A wokban 1-2 kanál napraforgóolajat felhevítünk, a húst kisebb adagokban gyorsan megsütjük, majd kivesszük. Ezután - ha szükséges, az olajmennyiséget pótolva - a zöldségeket pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tésztát, a húst, a visszamaradt páclevet, és még kb. 5 percig pirítjuk az egészet. Mindezt nagy lángon, mert akkor fog csak pirulni, de folyamatosan kell kevergetni. Forrón tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek