Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
Promóció
Újragondolt, minőségi, fenntartható, tartós, javítható, átalakítható, megújítható, értékmentő, környezettudatos – csak néhány alcím az elmúlt évekből, amellyel az Újra! magazin jelentkezett kezdetben print, majd online, lapozható formában.
MME
Függetlenül attól, hogy hol töltöd a nyári szabadságod, az utazás megtervezése komoly logisztikát igényel. Különösen igaz ez, ha diétázol vagy speciális diétát követsz. Hogy az utazással járó stresszt a minimálisra csökkentsd, fogadd meg a dietetikusok tanácsait!
Recept válogatás
Minden mélyhűtőben akad fél kiló csirkemáj. Kiadós, egyszerűen és sokfélén elkészíthető. Csavarhatjuk szalonnába, tehetjük rizottóba, levesbe, resztelve, sütve is elkészíthetjük. Salátába, pástétomnak, reggelire, ebédre vagy vacsorára. Válogassatok a legjobb csirkemájas receptjeink közül.
Ha a késő tavasz, kora nyár két emblematikus gasztrosztárját, az epret és a bodzát egy lekvárban egyesítjük, annak olyan mennyei főzet lesz a végeredménye, amit persze befőzőcukorral tartósítunk, de egyáltalán nem biztos, hogy egyetlen üveg is megéri a telet! Érdemes tehát minél többet készíteni belőle.
Építsd be a napi menübe az itt felsorolt zsírégető étel mindegyikét, és máris nem kell rettegned a bikiniszezontól! Jó hír, hogy többségük bármelyik élelmiszerboltban kapható!
Mi a különbség a muffin és a cupcake között? A muffint az alap kevert tésztához adott magok, gyümölcsök és egyéb kiegészítők teszik egyedivé, míg a cupcake-nél a lényeg nem a tésztában rejlik, hanem a rajta pihenő krémben. További különbség az is, hogy míg a muffint gyakran készítjük egészséges alapanyagokból, addig a cupcake esetében egy a lényeg: a luxus érzetét nyújtsa. Arról nem is beszélve, hogy a muffin nemcsak egészséges, hanem sós is lehet, míg a cupcake kizárólag édes változatban létezik. Jöjjenek hát a szexis, krémes és ellenállhatatlan cupcake-ek, valamint a kedvenc muffinjaink, amelyek vidámságukkal illenek a tavaszhoz!
A kapor a magyar konyha egyik legnépszerűbb fűszere: friss, üde íze különösen a nyári ételekben érvényesül. Frissen és szárítva is igen intenzív illatú, feldobja az ételeket, ráadásul nagyon egészséges. Receptválogatásunkban találtok klasszikus és meglepő kapros fogásokat is.
A sült banán elsőre bizarrul hangzik, és nagy valószínűséggel elsősorban a gyerekek vetnék rá magukat, de elég csak egyszer megkóstolni, hogy a bizalmatlanság helyét őrült lelkesedés vegye át. Persze főképp azoknak ajánljuk, akik szeretik a banánt és az édes, szirupos desszerteket, de savanykás, bogyós gyümölccsel tálalva a visszafogottabb édességrajongók toplistájára is felkerülhet!
Most, hogy végre itt az igazi nyári meleg, hivatalosan is elkezdődött a kovászos uborka szezon! Bár az időjárás nem mindig kedvez ennek a napon a érlelt savanyúságnak, a közhiedelemmel ellentétben akkor is érdemes nekiállni, ha a meteorológia több esőfelhőt ígér, mint napsütést - sőt! Mondjuk máris, hogyan készítsd, hová tedd, és hány nap alatt lesz tökéletesen érett és roppanós!
Timár Zsófia
Megállíthatatlanul közeleg a nyár, és ilyenkor egyre többször kívánjuk meg a hűsítő italokat. Legyen szó jeges teáról, egy frissítő kóláról vagy koktélról, egyikből sem hiányozhatnak a jégkockák. Ha mi is a jól bevált módszerrel készítjük a jégkockákat, nagyobb veszélyben lehetünk, mint gondoltuk.