Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogósra sült csirkecomb fűszeres krumplival

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, leitatjuk róla a nedvességet, majd bedörzsöljük a sóval.
  2. A 4 ek vajat egy tálkában megolvasztjuk, elkeverjük benne a pirospaprikát, a rozmaringot, ízlés szerint a borsot és 2 gerezd zúzott fokhagymát. A páccal bekenjük a csirkecombokat, ami megmaradt azt ráöntjük és lefedve minimum 2 órára a hűtőbe tesszük. 
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat, belehelyezzük a combokat és mindkét oldalát 5-5 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
  4. A krumplit megmossuk, a héját átdörzsöljük, tetszés szerint felvágjuk, vagy karikára, vagy hasábokra. Az olajat összekeverjük a sóval, borssal, pirospaprikával és a rozmaringgal, ráöntjük a krumplira és szépen összeforgatjuk. 
  5. A combokat egy tűzálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a vajjal. Közé tesszük a fokhagyma gerezdeket, a cikkekre vágott lilahagymát és a krumplit és fóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőben egy órán át pároljuk, majd a fóliát levéve 200 fokon 20 percig pirítjuk.

OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>>

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss