Kenyérlángos, azaz töki pompos

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag instant élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 2,5 dl víz
  • A feltéthez:
  • 3 fej lilahagyma felszeletelve
  • 10 dkg kolozsvári szalonna csíkokra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, egy konyharuhával letakarjuk, és 1 órát hagyjuk pihenni.

Kevés olajon lepirítjuk a szalonnát, a lilahagymát és 3 gerezd felszeletelt fokhagymát. Borssal fűszerezzük. A tejfölt kikeverjük a maradék összezúzott fokhagymával és borssal.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített, 175 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Az elősütött tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, ráhalmozzuk a szalonnás-hagymás keveréket, és 15 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

A vásárok kötelező étke, amit a legjobb kemencében sütni, de ennek hiányában a sütő is megteszi. Nem egy diétás étel, de a tél végefelé azt gondolom, ennyi még belefér. - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss