Karnevál szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • tojás
  • porcukor
  • liszt
  • pudingpor
  • sütőpor
  • kakaó
  • tej
  • tojás
  • vaníliás cukor
  • liszt
  • vaj
  • porcukor
  • tojás
  • cukor
  • citromlé
  • pudingpor
  • cukor
  • étolaj
  • víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóval, a sütőporral és a pudingporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a emény habbá vert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tejet a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
Összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.

A habhoz az 5 tojásfehérjét a porcukorral, a citromlével, pici sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.

A máz hozzávalóit összemelegítjük, és a habra csurgatjuk, majd mintát cirógatunk bele.

Ezek is érdekelhetnek

Friss