Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karnevál szelet

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál liszt
  • fél csomag csokis pudingpor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 5 evőkanál kakaó
  • A krémhez:
  • 2 dl tej
  • 5 tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • A habhoz:
  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg cukor
  • 1-2 csepp citromlé
  • csipet só
  • A mázhoz:
  • 2 teáskanál csokoládés pudingpor
  • 3 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1,5 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaóval, a sütőporral és a pudingporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a emény habbá vert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tepsiben tűpróbáig sütjük.

A krémhez a tejet a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a liszttel sűrűre főzzük, kihűtjük, és hozzáadjuk a kihabosított cukros vajat.
Összekeverjük, és a tészta tetejére kenjük.

A habhoz az 5 tojásfehérjét a porcukorral, a citromlével, pici sóval gőz felett keményre verjük, és a krémre simítjuk.

A máz hozzávalóit összemelegítjük, és a habra csurgatjuk, majd mintát cirógatunk bele.

Ezek is érdekelhetnek