Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Karácsonyi mézeskalács(ka)

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A mézet lassú tűzön összekeverjük a vajjal és a cukorral. Amíg kihűl, összekeverjük a lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát.
A langyos!!!! mézet és a tojást belekeverjük a lisztbe. Jól megdolgozzuk a tésztát. Legalább 1-2 órát kell pihennie /én egy éjszakát szoktam hagyni állni/. 4 mm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és 1 cm-re rakjuk egymástól őket a tepsiben. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük. Akkor jó, ha halványan pirul sütésnél. Hagyjuk kihűlni, mert sérülékeny sütés után.

Ezek is érdekelhetnek