Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapros kínai kel sült sonkával

MME MME
5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 40 dkg kínai kel
  • 10 dkg színes paprika
  • 1 szál póréhagyma
  • 40 dkg gépsonka (4 vastag szelet)
  • 1 evőkanál vágott kapor
  • 2-3 evőkanál fehérborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • A díszítéshez:
  • tetszőleges saláta

Elkészítés

Előkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és vékonyra metéljük. Enyhén megsózzuk, és 30-40 percig állni hagyjuk, közben néha átkeverjük. A sonkát a hűtőbe tesszük.

Elkészítés: A zöldségekre szórjuk a kaprot, meglocsoljuk az ecettel és a fele olívaolajjal. A sonkát átlósan elvágjuk, és a maradék olajon mindkét oldalát megsütjük. A salátaleveleket leöblítjük, tányérra tesszük, ráhalmozzuk a zöldségeket, és mellé rakjuk a forró sült sonkát.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 295 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek