Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Isteni palacsintafelfújt

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. Csíkokra vágjuk a palacsintát.
  2. Összekeverjük a csíkokra vágott palacsintát a darált dióval, a porcukorral és a leszűrt mazsolával, majd egy kivajazott tálba szórjuk.
  3. Összekeverjük a két tojássárgáját a tejszínnel, és egyenletesen a csíkokra vágott palacsintára locsoljuk.
  4. A tojásfehérjéket pohárba öntjük, majd egy másik ugyanilyen pohárban kimérünk ugyanekkora térfogatú kristálycukrot.
  5. A fehérjékből habot verünk, majd amikor már félig felverődött, kanalanként hozzáadjuk a cukrot és a lekvárt és keményre verjük.
  6. A színes, kemény habot ráhalmozzuk a palacsinta tetejére, végül 170 fokra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Recept és fotó: Vidék íze magazin - MME

Ezek is érdekelhetnek