Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kék Duna néven működik magyar bolt New Yorkban: ezeket kapni a kis üzletben - Videó

A honvágy erős érzés, jól ismerik ezt, akik magyarként külföldön élnek. A hazai, ismerős ízek némiképp segíthetnek enyhíteni mindezt, ám sok termék, mely nálunk alapvetésnek számít, nem kapható máshol a világon.

Számtalan olyan élelmiszer létezik, amelyet szinte csak a magyarok fogyasztanak. A magyaros konyha egyik fontos alapanyaga a túró, ami idehaza többféle formában is a boltok polcaira kerül, ám más országokban nem nagyon készítik, vagy eszik. Bár létezik egy hozzá nagyon hasonló termék, a cottage cheese, az mégsem túró.

Nem véletlen tehát, hogy egyre több helyen nyílnak külföldön magyar élelmiszerboltok, ahol a kint élő és dolgozó honfitársaink megtalálhatják a jól ismert hazai ízeket. Működik egy ilyen bolt New York Brooklyn nevű kerületében is, ami a Kék Duna nevet viseli. Ide látogatott el az egyik magyar TikTok-felhasználó is, aki bemutatta, milyen termékeket kapni az amerikai magyar boltban!

A Kék Duna üzletben kapható majonéz, ketchup, mustár, Piros Arany, Erős Pista és Édes Anna, gulyás- és fokhagymakrém, torma, leveskocka, számtalan fűszer, pudingpor, vanília- és rumaroma, Negro, Kinder tejszelet és hazai, őrölt fűszerpaprika is.

Borítókép: Kék Duna Facebook-oldala

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss