Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesznek nyitva a boltok húsvétkor a hosszú hétvégén

default user icon
MME
Nyakunkon a húsvét, és ezzel együtt a 4 napos hosszú hétvége, három pirosbetűs ünnepnappal. Nézzük, hogyan lesznek nyitva az üzletek!

2017-óta nem csak a húsvét vasárnap és hétfő, hanem a nagypéntek is munkaszüneti nap. A hazai boltok ünnepi nyitvatartását törvény szabályozza, így a legtöbb üzlet zárva lesz ezeken a napokon, ám vannak kivételek. A legtöbb üzlet, köztük a legnagyobb boltláncok közül az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar egységei is zárva lesznek nagypénteken, húsvétvasárnap, illetve húsvéthétfőn.

 

Tehát:

  • április 15-én, nagypénteken valamennyi bolt zárva tart;
  • április 16-án, szombaton az üzletek a megszokott nyitvatartási rend szerint működnek;
  • április 17-én, húsvétvasárnap a boltok zárva tartanak;
  • április 18-án, húsvéthétfőn a boltok zárva tartanak;
  • április 19-től az üzletek a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva.

A CBA, a Reál és a Coop a Spar franchise-hálózatának egyes tagjai esetében nincs egységes nyitvatartási rend, így ezeknél az ünnepnapokon elérhető üzletek nyitva lehetnek.

Nyitva lesznek a benzinkutas boltok, és az éjjel-nappali közértek, például a Budapesten számos üzlettel rendelkező Roni- és Manna-üzletek. 

A piacok nyitvatartása szintén nem egységesen szabályozott, ami biztos, hogy az ünnepnapokon zárva tartanak, nagyszombaton pedig a megszokott szombat rendjük szerint fogadják a vásárlókat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss