Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütisuli: Így lesz tökéletes a whoopie pie, az amerikaiak kedvenc sütiszendvicse

default user icon
MME
Az amerikaiak kedvenc házi töltött keksze a whoopie pie. Óvatosan kell vele bánni, hiszen hamar függővé válhatunk tőle a puha kakaós tésztának és a fincsi mascarpone krémnek köszönhetően. Kövessük Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítójának instrukcióit, hogy ez a desszert is hibátlan legyen.

Sütisuli néven futó sorozatunk azért indult, hogy a segítségetekre legyünk a desszertkészítésben. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója könnyen és érthetően vezet be a süteménykészítés rejtelmeibe. Most az amerikaiak kedvencét, a whoopie pie receptjét hozta el nektek videó formájában, hogy az elkészítési folyamattal is gyorsan képbe kerüljetek.

Ezt a sütit egyébként kakaós tésztából egy fincsi mascarponés töltelékkel készítik, elnevezésének pedig az ég világon semmi köze az Oscar-díjas színészhez, Whoopi Goldberghez. Eredetileg valamikor a 19. században amish asszonyok készítették útravalóul a szeretteiknek, és aki felnyitotta az elemózsiás dobozát, whoopie! – azaz juhé! – felkiáltással örvendezett a meglepetéssütinek. Ha úgy döntötök, hogy a receptvideó alapján készítitek el ezt a csodás finomságot, akkor a siker garantált!

Így készül a klasszikus whoopie pie:

A Whoopie Pie hozzávalói:

A tésztához:

  • 23 dkg finomliszt
  • 7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 17 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg tej
  • 12 dkg víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg mascarpone
  • 4 dkg porcukor
  • 40 dkg tejszín

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, sót, szódabikarbónát.
  3. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is. Hozzáöntjük a vizet és az egész tésztát habosra keverjük.
  4. A tésztából egy fagyis/vagy evőkanállal gombócokat adagolunk a tepsibe és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket.
  5. Amíg sül a tészta, elkészítjük a mascarponehabot. Ehhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral. Ezután kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a tejszínt és az egészet kemény habbá verjük.
  6. Az elkészült és kihűtött félgömbök felét megfordítjuk, lapos felükre habzsákból egy-egy adag mascarponehabot nyomunk és egy másik félgömböt a tetejére illesztünk. Hűtőben 3-4 napig is eláll!

Grill-ázs sütisuli

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss