Nagymamáink finomsága: így készül a retró málnahab

default user icon
MME
A málnahab sokaknak a gyerekkorát idézi. Ezt az egyszerű desszertet minden nagymama elkészítette az unokájának, amint az első málnaszemek megjelentek a kertben.

A málnahab az egyik legkedveltebb nyári retró desszert. Ezt a finomságot főleg azok ismerik, akik a nyári szünetben sok időt töltöttek a nagyszüleiknél. Amint megjelentek az első szemek a málnabokron, a nagymamák már szedték is le, hogy finom, könnyed málnahabot készítsenek az unokáiknak. Ehhez az egyszerű desszerthez mellesleg alig néhány hozzávaló szükséges, és pillanatok alatt elkészíthető. 

Ha gyerekkorod kedvenc finomságát elkészítenéd, és van is otthon málna, akkor íme a recept.

Retró málnahab

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 25 dkg málna
  • 3 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés:

  1. A málnát megmossuk, néhány szemet félreteszünk, a többit villával összetörjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadagoljuk a porcukrot.
  3. A felvert habba beleforgatjuk az összetört málnát, és tovább verjük a habverővel, hogy egységes állagú legyen.
  4. A málnahabot hűtőbe tesszük, tálaláskor kisebb tányárokba szedjük, és díszítjük egész málnaszemekkel.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss