Egyre több grillpartiban kell a vegán barátokra is gondolni, és ha igazán szeretjük őket, a dögunalmas grillzöldség helyett készítsünk nekik olyan ételeket, amik annyira finomak, hogy még a húsevők is ezekért állnak majd sorba a tarja helyett! Ez az izgalmas pácolt gomba a grillparti királynője lesz, ezt megígérhetem.
Előkésztéskor a következőket tedd, illetve ne tedd:
1. A gombát ecsettel vagy száraz ronggyal tisztítsd meg. Sose mosd víz alatt, mert olyan, mint a szivacs, megszívja magát, és oda az izgalmas grillélmény!
2. Ha fából vagy bambuszból vannak a nyársaid, használat előtt jó, ha egy időre vízbe áztatod őket, így nem fenyeget a veszély, hogy esetleg begyulladnak a grillen.
Ennyi!
PÁcolt, vegán grillgomba
Hozzávalók:
50 dkg gomba
1/2 dl balzsamecet
2 ek szójaszósz
2 gerezd foghagyma (összenyomva)
1 tk méz
2-3 ágacska friss kakukkfű (elhagyható)
frissen őrölt bors
Elkészítése:
1. Tisztítsd meg a gombákat alaposan a ronggyal.
2. Egy kis tálkában keverd ki az ecetet a szójaszósszal, a mézzel és az összenyomott fokhagymával. Csipkedd bele a kakukkfüvet és őröld bele a borsot.
3. Ha a gombák kicsik, hagyd őket egészben, ha nagyobbak, vágd őket ketté. Tedd a gombákat a pácba, és hagyd őket békén kb. 20 percig.
4. Húzd a bepácolt gombákat a nyársakra, majd dobd őket a grillre és süsd mind a két oldalukat aranyszínűre, oldalanként 2-3 perc alatt. Tálald azonnal.