Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Violetta fetás, lazacos palacsintája

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 6 dl tej
  • 4 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 1 dkg só
  • 5 g bors
  • 20 szál metélőhagyma
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg feta sajt
  • 15 dkg füstölt lazac
  • 1 dkg só
  • 1 dkg bors
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  •  A tejföl habhoz:
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • A tejföl krémhez:
  • 2 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
  • 100 ml tejszín

Elkészítés

  1. A palacsinta hozzávalóit összekeverjük és kisütjük.
  2. A krémhez a fetát áttörjük, krémesre keverjük. Ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Hozzákeverjük a tejfölt is. Sűrű, krémes állagot kapunk. A lazacból 100 g-ot összeaprítunk és ezt is belekeverjük a krémbe.
  3. A tejföl habhoz a petrezselymet összeaprítjuk a lehető legfinomabbra. A tejföllel, sóval, borssal elkeverjük. Szifonba töltjük, és belecsavarunk 1-2 patront. Hűtjük.
  4. A tejföl krémhez a tejfölt sózzuk, borsozzuk. A tejszínt habbá verjük. Beleforgatjuk a tejszínbe.
  5. A palacsintákat megtöltjük a krémmel és a tetejükre egy pici szelet lazacot teszünk. A tányér aljára a tejföl krém kerül. Egy tányér közepére állítjuk a tekercset és tejfölhabbal díszítjük.

Még több recept az Ide Süss! versenyzőitől >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide Süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss