Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lemaradt valami a bevásárlólistáról? Ezeken a helyeken holnap még megveheted  

Az ünnepi készülődés során teljesen érthető, ha néha kapkodsz, hiszen azt szeretnéd, hogy minden tökéletesen sikerüljön, a család és a vendégek is elégedettek legyenek a húsvéti menüvel, meg persze a dekorációval, terítékkel. 

Ezt a sok-sok feladatot csak akkor tudod teljesíteni, ha az előző napokban minden egyes alapanyagot beszereztél a boltokban. De mi van akkor, ha valami lemaradt a bevásárlólistáról? 

Aggodalomra semmi ok, hiszen nagyszombaton még kinyitnak az üzletek, ezért ha esetleg valamire még szükséged van a húsvéti készülődés, sütés, főzés során, akkor a megszokott helyeken holnap beszerezheted a hiányzó hozzávalókat.

Indulás előtt tájékozódj!

Érdemes azonban tudni, hogy bár szombaton az üzletek a megszokott nyitvatartás szerint működnek, azért ez boltonként eltérő lehet. Éppen ezért mielőtt bevásárló körútra indulnál, ajánlott tájékozódni, illetve készülj fel a tömegre is. Ilyenkor ugyanis sokan megrohamozzák az üzleteket, hiszen vasárnap és hétfőn is zárva lesznek a boltok, amelyek kedden már a szokásos nyitvatartás szerint működnek.

Mi lesz nyitva húsvétkor?

  • Március 31-én és április 1-én, azaz húsvétkor a non-stop nyitva tartó üzletek mentőötletek lehetnek.
  • A benzinkúton és az itt működő boltokban is lehet majd élelmiszert vásárolni az ünnepnapok alatt.
  • Kinyitnak a családi tulajdonban működő trafikok és a virágboltok is.
  • Ha pedig gyógyszerre lenne szükséged, akkor az adott településen, vagy annak vonzáskörzetében, az ügyeletes gyógyszertárak is fogadják a vevőket.

Az óraátállításról se feledkezz meg!

Fontos tudni, hogy idén húsvétvasárnapra esik az óraátállítás időpontja, ami azért szerencsés, mert egy napunk még egészen biztosan lesz arra, hogy kicsit hozzászokjon a szervetetünk a nyári időszámításhoz. A gyerekeknek azonban bőven marad idejük az átállásra, hiszen egész héten tavaszi szünet lesz.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek

Friss