Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos töltött krumpli

60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: Megfőzzük héjában a krumplikat, majd hosszában elfelezzük. A belsejét kiskanállal kikaparjuk, ügyelve arra, hogy min. 1 cm pereme maradjon.

Ezután olajon megpároljuk a húst a fokhagymával és újhagymával. Közben fűszerezzük ételízesítővel és petrezselyemmel. Miután elkészült, hozzákeverjük az apróra csipkedett kenyérbelsőt.

A krumpli-bárkák belsejét megkenjük olajjal, és megtöltjük őket a húsos raguval. Ezeket betakarjuk baconszeletekkel és vékonyra vágott sajttal. Fogvájóra rögzített baconszeletet szúrunk a bárka közepébe, ez lesz a vitorla.

A kikapart krumpliból pürét csinálunk a vaj és a tej segítségével, tálaláskor ez a tenger a bárka alatt.

Kb. 200 celsiuson addig sütjük, amíg a sajt megolvad. Figyeljünk rá, hogy ne égjen meg. Jó étvágyat hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss