Elkészítés:
1.) Egy fazékba vizet teszünk fel forrni egy csipet szódabikarbónával. Ha a víz forr, beletesszük a mirelit brokkolit, és 2-3 perc alatt puhára főzzük (jó, ha egy picit ropogós marad, mert még sütni is fogjuk). Lecsepegtetjük, és hideg vízzel leöblítjük.
2.) Egy magasabb peremű tűzálló tálat kivajazunk.
3.) A tojásokat forró, sós vízben keményre főzzük, kihűtjük, megpucoljuk, kettévágjuk, majd sárgájukat kikanalazzuk egy tányérra. A tojássárgát villával összetörjük, hozzáadjuk a sót, borsot, a tejfölt, és a zsemlemorzsát, aztán visszatöltjük a tojásokba a krémet.
4.) Elkészítjük a sajtmártást: felolvasztjuk a vajat, rátesszük a lisztet, és addig keverjük kislángon, amíg felhabzik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és beleöntjük a tejet. Habverővel folyamatosan keverjük, hogy ne csomósodjon össze. Beleszórjuk a reszelt sajtot, visszatesszük a tűzre, és átmelegítjük. Megszórjuk egy kis borssal és szerecsendióval.
5.) A kivajazott tál aljára szépen lerakosgatjuk a brokkolit és a tojásokat, majd nyakon öntjük a sajtszósszal és megszórjuk reszelt sajttal és egy kis ételízesítővel az egészet.
6.) Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.
7.) Tálalás előtt kevés kaviárral díszíthetjük (nagyon jól passzol hozzá!), pirítóssal vagy zsemlékkel tálaljuk (de magában is nagyon finom!).