hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hortobágyi palacsinta

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A töltelékhez:
  • 2 adag maradék paprikás csirke (nokedli nélkül)
  • 10 dl cukrozatlan habtejszín
  • A palacsintatésztához:
  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tej
  • kb. 2 dl szódavíz
  • 12 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. megmaradt csirkecombokról eltávolítjuk a bőrt, majd a csontokról levágjuk a húst. Késes aprítóba tesszük 4-5 ek szafttal együtt, és krémesre törjük.
  2. A többi szaftot szitán átpasszírozzuk, azután egy kisebb lábasba tesszük, felöntjük a tejszínnel, és összeforraljuk.
  3. A palacsintához kikeverjük a tojást a tejjel és a szódavízzel, majd beledolgozzuk az átszitált lisztet 1 csipet sóval együtt. Az így kapott masszát 30 percig pihentetjük.
  4. Palacsintasütőben felhevítünk egy kevés olajat, és 4 db palacsintát sütünk ki rajta a szokott módon. Elosztjuk rajtuk a csirkehúsos krémet, végül feltekerjük mindet. Felkarikázva, a tejszínes szafttal meglocsolva tálaljuk.

Kocsis Bálint séfünk paprikás csirke receptjét itt találod >>> 

15 MAGYAROS RECEPT, AMIT MINDANNYIAN SZERETÜNK - KLASSZIKUSAN VAGY ÉPP ÚJRAGONDOLVA! >>> 

9 ZSENIÁLIS SÓS PALACSINTA: HORTOBÁGYI, TÖLTÖTT, RÁNTOTT ÉS RAKOTT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss