Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Drága olajspray helyett itt a házi változat: rengeteget spórolsz ezzel a trükkel!

Olajspray vagy olajpermetező, nevezzük bárhogy, de rendkívül hasznos és népszerű konyhai eszköz. Használatával pont a megfelelő mennyiségű olajat tudjuk a formába vagy tepsibe juttatni, ám meglepően drága dolog. Szerencsére házilag is elkészíthető!

Az olívaolaj nem tartozik az olcsó termékek közé, főleg az a fajta, amit fújós flakonban, spray-ként árulnak. Praktikus árucikk, ugyanis pont annyi olajat tudunk vele a formába vagy a tepsibe juttatni, amennyire szükségünk van és nem is kenjük össze vele a kezünket használat közben.

Az olajspray hátránya, hogy ha kifogy, nem mindegyiket lehet újratölteni, így a flakon növeli a háztartási hulladék mennyiségét, sőt ha hajtógázzal működik, akkor szelektíven sem gyűjthető. Épp ezért lehet jó megoldás a házi olajspray, amit egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád!

Így készíts otthon, házilag olajspray-t!

A TikTokra felkerült videó szerint a házi olajspray egy sima, mezei spricnis, azaz szórófejes flakonból elkészíthető. Olyan flakont kell választani, ami új és tiszta, tehát még sosem volt használatban. A kiürült, vegyszeres flakonokat ne használd erre a célra, még kimosva sem!

A tiszta, üres, szórófejes flakonba töltsd bele az olajat, vagy az olvasztott zsírt és már használhatod is. Az olaj nem dermed meg, a zsír viszont igen, így ha ezt teszel bele, használat előtt állítsd langyos vízbe a flakont – hallható a videóban.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss