Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha így sütöd ki a szalonna zsírját, nem fogod befüstölni az egész konyhát

A füstölt szalonna zsírja elképesztően finom ízt kölcsönöz a magyaros fogásoknak. A hagymát dinsztelhetjük sima sertészsíron is, de akkor lesz igazán finom az étel, ha frissen olvasztjuk ki a szalonnában található zsiradékot. Mutatunk egy praktikát, amivel se leégni nem fog a szalonna, és még a konyha sem telik meg füsttel.

Ha gyorsan akarjuk kiolvasztani a szalonna zsírját, akkor nemcsak odakozmál, de extrém módon füstölni fog. Létezik egy pofonegyszerű trükk, amivel az összes zsírt ki tudod olvasztani a szalonnából, az nem fog leégni, sőt ami a legfontosabb, a konyha sem telik meg a kellemetlen füsttel!

Így olvaszd ki a szalonna zsírját, hogy ne füstölje tele a konyhát!

A magyaros ételekhez a hagymát a legjobb sertészsíron megdinsztelni, ugyanis ez rendkívül finom, karakteres ízt kölcsönöz az ételnek. A legjobb, ha nem a boltban kapható zsírt használjuk, hanem a füstölt szalonna, esetleg zsírszalonna zsírjával indítjuk az ételt.

Vágd fel a szalonnát apró kockára, majd tedd a fazékba és vedd alatta takarékra a lángot. Fontos, hogy tényleg alacsony hőmérsékleten kezd el kiolvasztani a zsírszalonnát, ugyanis ez a titka annak, hogy ne égjen oda, és ne füstölje tele a konyhát. A lassú sütés során szinte az összes zsír kiolvad majd a szalonnából.

Ha a szalonnakockák összezsugorodtak és megkaptuk a kívánt mennyiségű zsiradékot, akkor halászd ki a szalonnakockákat, vedd fel a lángot és teheted is a hagymát a szalonnazsírba. Ezzel a módszerrel füstmentesen tudod kiolvasztani a zsírt a szalonnából és az edény aljáról sem kell kapargatni az odaégett darabokat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek