A krumpli, a kolbász és a főtt tojás kombinálása fenséges ízélményt nyújt, főleg, ha mindezeket jó sok tejföllel locsoljuk meg. Ebben a receptben minden megvan, ami a hagyományos rakott burgonyában, de az idő töredéke alatt elkészül. Íme, a lusta rakott krumpli!
A lusta rakott krumpli receptje
Hozzávalók (4-6 személyre):
- 1 kg sárga burgonya
- 2 pár debreceni kolbász
- 15 dkg füstölt kolbász
- 4 db főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 6 dl tejföl
- 1 db tojás
- só
- bors
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 ek. zsír
Elkészítése:
- A burgonyagumókat alaposan lesúroljuk, majd hámozás nélkül apró kockákra felvágjuk. A debrecenit és a füstölt kolbászt felkarikázzuk. Mindent egy keverőtálba teszünk, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást és vöröshagymát.
- A tejfölt kikeverjük a tojással, és ráöntjük a krumplis keverékre, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
- Egy tepsit kizsírozunk, beleöntjük a krumplis-tejfölös keveréket, elsimítjuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd a 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.
Borítókép: Vidék íze archívum
Még több ízletes, szaftos rakott krumpli>>>