Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Imádod a rakott krumplit, de nincs sok időd az elkészítésére? Ez a recept tetszeni fog

default user icon
MME
Nagy kedvencünk a rakott krumpli, de valljuk be, általában kétszer is meggondoljuk, hogy hozzálássunk-e. Ezzel a recepttel nincs min töprengeni!

A krumpli, a kolbász és a főtt tojás kombinálása fenséges ízélményt nyújt, főleg, ha mindezeket jó sok tejföllel locsoljuk meg. Ebben a receptben minden megvan, ami a hagyományos rakott burgonyában, de az idő töredéke alatt elkészül. Íme, a lusta rakott krumpli!

 

A lusta rakott krumpli receptje

Hozzávalók (4-6 személyre):

  • 1 kg sárga burgonya
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 4 db főtt tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 6 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • bors
  • 15 dkg reszelt sajt 
  • 2 ek. zsír

Elkészítése:

  1. A burgonyagumókat alaposan lesúroljuk, majd hámozás nélkül apró kockákra felvágjuk. A debrecenit és a füstölt kolbászt felkarikázzuk. Mindent egy keverőtálba teszünk, hozzáadjuk a felkarikázott főtt tojást és vöröshagymát.
  2. A tejfölt kikeverjük a tojással, és ráöntjük a krumplis keverékre, majd az egészet sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, beleöntjük a krumplis-tejfölös keveréket, elsimítjuk. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd a 170 fokos sütőben körülbelül 1 óra alatt megsütjük.

Borítókép: Vidék íze archívum

Még több ízletes, szaftos rakott krumpli>>> 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss