Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Házi Gundel palacsinta

60 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • A palacsintához:
  • 4 dl tej
  • 30 dkg liszt
  • 1 dl szódavíz
  • 2 db tojás
  • 3 ek étolaj
  • 1 ek cukor
  • Diótöltelékhez:
  • 25 dkg dió (darált)
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dkg mazsola
  • 2 ek rum/rumaroma
  • fél citrom reszelt héja
  • Csokiöntethez:
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 db tojássárga
  • 3 dl tej
  • 2 dkg liszt
  • 1 ek rum

Elkészítés

  1. A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütünk .
  2. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a citromhéjjal, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot is.
  3. Az öntethez a tojássárgáját, a lisztet és az 1 dl tejet simára keverjük, majd felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és az apróra tört csokit. Óvatosan, vékony sugárban hozzáöntjük a tojásos masszát, majd folyamatos keverés mellett, lassú tűzön besűrítjük. Nem kell felforralni! Végül hozzáadunk 1-2 kanál rumot, vagy rumaromát.
  4. A palacsintákat megtöltjük a diós krémmel, négybe hajtjuk, és leöntjük csokiszósszal. Porcukorral megszórva tálaljuk.

FLÓDNI ALAPRECEPT >>> 

Egri gömbpalacsinta >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss