hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gundel palacsinta

60 perc
egyszerű
megfizethető
14 adag
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek étolaj (+ a sütéshez)
  • 1 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • A diótöltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 db citrom (reszelt héja)
  • 25 dkg darált dió
  • 2 ek mazsola
  • 1 ek rum
  • A csokoládéöntethez:
  • 3 db tojássárgája
  • 2 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 ek rum
  • A tálaláshoz:
  • tejszínhab
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Csomómentesre keverjük a tészta hozzávalóit, 30 percig pihentetjük, majd étolajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 14 db palacsintát sütünk a szokásos módon.
  2. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral és a reszelt citromhéjjal, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a diót, a mazsolát és a rumot.
  3. Az öntethez simára keverjük a tojássárgáját és a lisztet 1 dl tejjel. Felforrósítjuk a maradék tejet, a kakaóport és a darabokra tört csokoládét. Vékony sugárban hozzáöntjük a tojást, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve besűrítjük (nem forraljuk fel, nehogy kicsapódjon a tojás!). Végül rummal ízesítjük.
  4. Megtöltjük a palacsintákat a diós töltelékkel, azután feltekerjük vagy félbe, majd negyedbe hajtjuk, és tálra helyezzük őket, úgy, hogy félig fedjék egymást. Forró csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálaljuk. 

Megjegyzés

Nagyon finom diós töltelékkel készült. Mennyei volt. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss