Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gundel palacsinta gluténmentesen

45 perc
bonyolult
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 4 dl tej vagy rizstej
  • 20 dkg rizsliszt
  • 4 ek tápióka keményítő
  • 1 csipet só
  • 4 tk cukor vagy eritrit
  • 2 db tojás
  • 4 dl szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 1 dl kókusztejszín
  • 15 dkg darált dió
  • 2 ek cukor vagy eritrit
  • fahéj
  • 2 ek rum
  • A tetejére:
  • 4 ek cukor vagy eritrit
  • 4 ek kakaópor
  • víz

Elkészítés

  1. Egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük, majd további folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a  keményítőt, a sót, a cukrot és a tojásokat. Ha teljesen sima a keverék, szódavízzel palacsinta sűrűségűre keverjük, majd a szokásos módon kisütjük.
  2. A töltelékhez összekeverjük a tejszínnel a diót, majd ízlésünknek megfelelően hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a rumot. A kisült palacsintákat ezzel a krémmel töltjük meg.
  3. Egy kis lábasban összefőzünk a cukrot és a kakaóport egy kevés vízzel. Végül a palacsintatorta tetejét ízlés szerint megcsorgatjuk a csokoládés öntettel.

Megjegyzés

Tartalmasabb leves után kitűnő főétel lehet, gluténmentesen. - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss