Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hájas-leveles sütemény

> 90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 45 dkg háj (tisztított, ledarál)
  • 60 dkg liszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 tk cukor
  • 1 db tojás
  • 1 ek ecet
  • 2 ek tejföl
  • 1,5 dl szódavíz
  • 1,5 dl fehér bor
  • A töltéshez:
  • cukrozott dió
  • szilvalekvár
  • baracklekvár

Elkészítés

  1. A hájat összegyúrjuk 10 dkg liszttel, és a hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összegyúrjuk a tészta többi hozzávalójával, 15 percig pihentetjük. Ezután vékonyra kinyújtjuk a tésztát és a lisztes hájat is, majd egymásrra tesszük őket.
  2. Felcsavarjuk, sodrófával kissé lelapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és négyfelé összehajtjuk. Hideg helyre tesszük, és 20 percenként megismételjük a nyújtást és a hajtogatást. Összesen négyszer hajtogatjuk.
  3. Végül 5 mm-esre kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon aranybarnára sütjük. Cukrozott dióval, szilva- és baracklekvárral tálaljuk.

Még több hájas >>> 

Még több süti >>> 

Még több aprósüti >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss