hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos húsvéti fonott kalács

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos, porcukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, a tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük, géppel bedagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt hagyjuk a duplájára kelni.
  2. Amikor megkelt, 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően, hogy hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként 2-2 rudat sodrunk, majd ezekből megfonjuk a kalácsokat.
  3. A tetejüket megkenjük az egész tojással, és ismét 30 percen át hagyjuk kelni szobahőmérsékleten, majd a kelesztés után másodszor is megkenjük tojással.
  4. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kihűltek, felszeleteljük. 

13 ISTENI FONOTT KALÁCS A HÚSVÉTI ÜNNEPI ASZTALRA! >>> 

6 ÖTLET ÉS PRAKTIKA HÚSVÉTI KALÁCSHOZ >>> 

A LEGFINOMABB HÚSVÉTI FONOTT KALÁCS: VIDEÓ AZ ELKÉSZÍTÉSÉRŐL >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss