Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagymás kelt tésztafonat

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót, majd hozzáadjuk a lágy vajat, a tojásokat és a tejszínt. Konyhai robotgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól összedolgozzuk. A tésztát letakarva pihentetjük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd hozzátesszük az apró kockákra vágott hagymát. Enyhén megsózzuk, ízlés szerint borsot is adunk hozzá. Kevergetve puhára pároljuk.

A párolt hagymához hozzákeverjük a reszelt sajt felét, és a tölteléket hagyjuk hűlni.

A tésztát 2 részre osztjuk. Mindegyikből 3 mm vastag lapot nyújtunk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot pedig a töltelékre fektetjük. Kissé rányomkodjuk, és kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk. 2-2 csíkot összecsavarunk, és kivajazott, sütőpapírral letakart tepsibe tesszük.

A felvert tojással megkenjük, a maradék reszelt sajttal megszórjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss