hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Vaníliakrémes diós sütemény (Habos gondolat)

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A diós piskótához a tojássárgákat a cukorral kikeverjük, a lisztet és a sütőport beleszitáljuk, a ledarált vagy apróra vágott diót beletesszük a piskótaalapba, majd a tojásfehérjéket habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és kivajazott, kilisztezett 21x33 centis tepsibe öntjük.
  2. 180 fokon előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A pudingot felfőzzük a cukorral és a tejjel, majd ezt is hagyjuk kihűlni, és közben néha-néha megkeverjük, hogy ne csomósodjon össze.
  4. Amikor kihűlt, gépi keverővel hozzákeverjük a vajat (érdemes apróbb darabokra vágni, hogy jobban elkeveredjen).
  5. A kihűlt piskótát kettévágjuk és a vajas krémet közékenjük.
  6. A habtejszínt felverjük (én raktam bele egy kis csomag habfixálót, hogy tutira megálljon). A habot a piskótán szépen elegyengetjük.
  7. A habos rétegre szorosan egymás mellé rakjuk, a kevéske tejben megforgatott kekszeket, hogy puha legyen majd szeletelésnél. A csokit gőz felett megolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk. 

Megjegyzés

Ez egy igazán édes és krémes sütemény. A végeredmény mind szemre és ízre is garantáltan nagyszerű és bármilyen alaklomra megfelelő. - Rehák Lilla

Ezek is érdekelhetnek