Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos almás

45 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • 40 dkg finomliszt
  • 30 dkg barnacukor
  • 15 dkg porcukor
  • ½ csomag sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 4 tojás
  • 1,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítés

  1. A 40 dkg finomlisztet, 15 dkg barnacukrot, ½ csomag sütőport, 20 dkg margarint és 1 egész tojást, 3 db tojássárgáját linzer tésztává gyúrunk.
  2. Kb 1,5 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd hozzáadunk 1 teáskanál fahéjat, 15 dk barnacukrot és 1 evőkanál búzadarát. Összekeverjük, pár percig hagyjuk állni, majd ezután kinyomkodjuk a levét.

Megjegyzés

Az almás pite újra gondolt változata. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek