Elkészítés: A vízhez hozzáadjuk a cukrot, felforraljuk, majd hozzáadjuk a megmosott és gerezdekre végott almát, 2-3 percig puhítjuk, a citromszeleteket, az almaecetet és a fűszereket is beletesszük. Levesszük a tűzről, lefedve fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Beledobjuk a rozmaringágakat és a citromfűlevelet.
Friss fogyasztásnál nem szüksége leszűrni. Amennyiben nagyobb mennyiségben kézítjük, akkor szűrjük át, az almagerezdeket rakjuk vissza. Lehűtve kínáljuk az almagerezdekkel, de fogyaszthatjuk
teával, ásványvízzel, habzóborral hígítva is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre