Elkészítés: 1. A sütőtököt meghámozzuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokra daraboljuk.
2. Forró olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, 3-4 perc után mehet bele a gyömbér, a chili, a babérlevél, a koriander és a sütőtök, további 3 percig pirítjuk.
3. Felöntjük a levessel, forrás után a habot leszedjük, 25 perci lassú tűzön főzzük.
4. Ha puha a tök, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk - akár a lábosban botmixerrel.
5. Ha a leves nem volt eléggé fűszeres, utólag még sózzuk, borsozzuk, és tálalható forrón krutonnal és aprított korianderrel megszórva, esetleg kis tejszínnel vagy joghurttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!