Elkészítés: A tejet, a tejszínt, 5 dkg cukrot, egy csipet sót és a mákot összekeverjük, és felforraljuk, a grízt belekeverjük, folyamatos kevergetés közben alacsony lángra vesszük, megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, a vajat hozzákeverjük.
Egy 20 x 30 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 1 cm vastagon beleöntjük a formába, és hűtőszekrényben egy óra alatt kihűtjük.
A kompóthoz a körtét és a barackot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, tepsibe tesszük. A vaníliát félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk. A vizet 10 dkg cukorral és a vaníliával együtt felforraljuk, majd a gyümölcsökre öntjük, 20-25 perc alatt 140 fokos sütőben megsütjük.
A masszát kiemeljük a formából, felvágjuk, vagy formával kiszúrjuk, és a kompóttal együtt, porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre