Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Grízes-mákos szelet őszibarack-körte kompóttal

MME MME
1 5/5
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tejet, a tejszínt, 5 dkg cukrot, egy csipet sót és a mákot összekeverjük, és felforraljuk, a grízt belekeverjük, folyamatos kevergetés közben alacsony lángra vesszük, megvárjuk, amíg kicsit besűrűsödik. Lehúzzuk a tűzről, a vajat hozzákeverjük.

Egy 20 x 30 cm-es formát sütőpapírral kibélelünk, a masszát kb. 1 cm vastagon beleöntjük a formába, és hűtőszekrényben egy óra alatt kihűtjük.

A kompóthoz a körtét és a barackot 3-4 cm-es darabokra vágjuk, tepsibe tesszük. A vaníliát félbevágjuk, a belsejét kikaparjuk. A vizet 10 dkg cukorral és a vaníliával együtt felforraljuk, majd a gyümölcsökre öntjük, 20-25 perc alatt 140 fokos sütőben megsütjük.

A masszát kiemeljük a formából, felvágjuk, vagy formával kiszúrjuk, és a kompóttal együtt, porcukorral meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

Őszi Balázs receptje, további fotókat és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>> - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss