Pihentetés közben elkezdhetünk a Carta di Musicán dolgozni. A lisztet és a sót összekeverjük majd a víz és az olivaolaj hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. Nyugodtan maradhat egy kicsit ragacsos a tészta. Féretesszük pihenni 15-20 percig.
Pihentetés alatt hozzáláthatunk a fokhagyma mártogatós elkészítéséhez. A fokhagymát összezúzzuk és enyhén megpirítjuk az olívaolajon. Még mielőtt színt kapna felöntjük tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szerecsendióval fűszerezzük. Mártás sűrűségűre forraljuk. Ha kész, levesszük a tűzről és finomra vágott petrezselymet adunk hozzá.
A pihentetett tésztát elővesszük, kettéosztjuk és mint a rétest kihúzogatjuk olyan nagyságúra, mint a sütőtepsi (értelemszerűen két sütőtepsit használjunk). A tészta vastagsága 1mm legyen. A tepsibe sütőpapírt teszük, óvatosan ráemeljük a tésztát és eligazgatjuk.
A tepsiben vágjuk meg a tésztát pizzavágó korong segítségével. Háromszögeket vágunk, melyek talpa kb 10 cm a szárai pedig 8-8 centi hosszúak. A tésztát megnedvesítjük és a magokkal megszórjuk. A sodrófával vagy kézzel picit belenyomkodjuk a magokat, hogy ne essenek le róla. A sütőt 200 fokra melegítjük és ropogósra sütjük 10-12 perc alatt.
A fokhagymás mártogatóst kis tálkába halmozzuk és a vágódeszkára helyezzük. A tetejére egy rozmaringszálat teszünk, amire egész olajbogyókat húzunk (egy fekete, egy zöld mintázatban).